Проблема ми е че като включа климатика ту ми духа студено ту топло. Заредена е с фреон системата е проверена и майстора който ми пълни фреона не можа да разбере каква е причината да духа топло
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроника
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщениеproblema mi e 4e akto vklu4a klimatika tu mi duha studeno tu mi duha toplo.zaredena e sas freon sistemata e proverena i maistora koito mi palni freona nemoje da razbere kakva e pri4inata da mi duga toplo!!! Така прави при недостиг на фреон дано е заредена качествено , че и 100 мг да липсват край с студа
А може и да е от копчетата не знам как го включваш , но ако е с ECON от там е проблема !!!
Alfa Romeo is a wonderful way of life!
-
Като за начало, би било добре да споделиш марката и модела на колата. Ако съдим по раздела, в който пишеш, вероятно е Алфа 166. Наясно ли си с функциите на климатроника? Когато е активна функцията ECON духа топло. Обясни по-подробно кога духа топло и кога - студено.
Comment
-
Лека поправка... при активиран ECON не е задължително да духа топло... просто чрез този бутон се изклучва компресора на климатика и се едно си спрял климатика ... въздуха е с температурата на външнияAlfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.
Comment
-
И при това положение в повечето случаи -Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение.... духа топло.
Comment
-
Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщениеЛека поправка... при активиран ECON не е задължително да духа топло... просто чрез този бутон се изклучва компресора на климатика и се едно си спрял климатика ... въздуха е с температурата на външнияПървоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщениеИ при това положение в повечето случаи -
Comment
-
Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщениеПроблема ми е че като включа климатика ту ми духа студено ту топло. Заредена е с фреон системата е проверена и майстора който ми пълни фреона не можа да разбере каква е причината да духа топло
Comment
-
Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщениеПроблема ми е че като включа климатика ту ми духа студено ту топло. Заредена е с фреон системата е проверена и майстора който ми пълни фреона не можа да разбере каква е причината да духа топлоAlfa Romeo GT 1.9 JTD '06
Comment
-
Първоначално публикувано от JK Покажи съобщениеПри бравото на мойта приятелка се наблюдава същият проблем. На 3 майстора го е водила и не са открили проблема, но преди месец го заведох при някакъв майстор дето много разбира уш, и той зияви, че е компресора е зле и е за смяна и затова прави този проблем. При теб може да e същата пречината за проблема, но само може да гадаем. Закарай колата при някой добър майстор. Успех
Comment
-
Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщениеКажи му на тоя майстор да ходи да се обеси.Компресора изобщо не ти е за смяна.Проблемите при този симптом може да са няколко.Датчици(които са поне 3),запушване,малко фреон и т.н.За да се каже кой точно е проблема колата трябва да я види човек,който знае какво прави.Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06
Comment
-
Първоначално публикувано от JK Покажи съобщениети как заключи, че човека не е проверил тези неща и не разбираLast edited by victtorbg; d.m.y г., 23:09.
Comment
-
здравейте: аз имах същия проблем на моята алфа 146 1,6TS, и го рещих след много мъки. проблема се оказа в спукани спойки на конекторите на управляващия модул на климатроника(една кутийка в краката на пасажера закрепена за тялото на клима системата(magnet_mareli),и после спукани спойкина бутона за вклщчване на климатроника (светодиода си свети при натискане) на таблото. препоих всички спойки, и след това всичко беше ТИП-ТОП. пробвай това.sigpic
Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
FIAT TIPO 1.6 DOHC
Comment
Comment