Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатроника

Проблема ми е че като включа климатика ту ми духа студено ту топло. Заредена е с фреон системата е проверена и майстора който ми пълни фреона не можа да разбере каква е причината да духа топло
    Last edited by gigi; d.m.y г., 02:08.

Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщение
    problema mi e 4e akto vklu4a klimatika tu mi duha studeno tu mi duha toplo.zaredena e sas freon sistemata e proverena i maistora koito mi palni freona nemoje da razbere kakva e pri4inata da mi duga toplo
    Махни тая латиница щото ще ти се скарат !!! Така прави при недостиг на фреон дано е заредена качествено , че и 100 мг да липсват край с студа А може и да е от копчетата не знам как го включваш , но ако е с ECON от там е проблема !!!
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Като за начало, би било добре да споделиш марката и модела на колата. Ако съдим по раздела, в който пишеш, вероятно е Алфа 166. Наясно ли си с функциите на климатроника? Когато е активна функцията ECON духа топло. Обясни по-подробно кога духа топло и кога - студено.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Лека поправка... при активиран ECON не е задължително да духа топло... просто чрез този бутон се изклучва компресора на климатика и се едно си спрял климатика ... въздуха е с температурата на външния
        Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
        Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

И при това положение в повечето случаи -
          Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
          .... духа топло.
          безплатни обяви
          Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
            Лека поправка... при активиран ECON не е задължително да духа топло... просто чрез този бутон се изклучва компресора на климатика и се едно си спрял климатика ... въздуха е с температурата на външния
            Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
            И при това положение в повечето случаи -
            Щото е лято
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

ами пускам климатика от стрелките,а и майстора ми каза че е напалнил системата и не е от това а от грешки в климатика спирам го от OFF.Имам я от 3-4 мес.и скоро почнах да пускам климата а сега лятото без клима е нещо ужасно

Comment

Проблема ми е че като включа климатика ту ми духа студено ту топло. Заредена е с фреон системата е проверена и майстора който ми пълни фреона не можа да разбере каква е причината да духа топло
                Най-вероятно е прецакан някой от датчиците на климатроника.Още по-вероятно е да е този на изпарителя.Трябва да му изровиш жиците и да го замериш.Ако е прецакан слагаш едно съпротивление на негово място(но трябва да провериш какво по схема) и всичко е ОК.

Comment

ходих и на ел.механик,датчиците са добре измери ги и си работят.Направо вьв чудо се виждам вече сам вдигнал рьце от климата.Ебати ташака

Comment

мисля,че вече ти казаха,че е добре да споделиш каква е колата....

Comment

При бравото на мойта приятелка се наблюдава същият проблем. На 3 майстора го е водила и не са открили проблема, но преди месец го заведох при някакъв майстор дето много разбира уш, и той зияви, че е компресора е зле и е за смяна и затова прави този проблем. При теб може да e същата пречината за проблема, но само може да гадаем. Закарай колата при някой добър майстор. Успех
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Първоначално публикувано от JK Покажи съобщение
                        При бравото на мойта приятелка се наблюдава същият проблем. На 3 майстора го е водила и не са открили проблема, но преди месец го заведох при някакъв майстор дето много разбира уш, и той зияви, че е компресора е зле и е за смяна и затова прави този проблем. При теб може да e същата пречината за проблема, но само може да гадаем. Закарай колата при някой добър майстор. Успех
                        Кажи му на тоя майстор да ходи да се обеси.Компресора изобщо не ти е за смяна.Проблемите при този симптом може да са няколко.Датчици(които са поне 3),запушване,малко фреон и т.н.За да се каже кой точно е проблема колата трябва да я види човек,който знае какво прави.

Comment

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
                          Кажи му на тоя майстор да ходи да се обеси.Компресора изобщо не ти е за смяна.Проблемите при този симптом може да са няколко.Датчици(които са поне 3),запушване,малко фреон и т.н.За да се каже кой точно е проблема колата трябва да я види човек,който знае какво прави.
                          ти как заключи, че човека не е проверил тези неща и не разбира
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Първоначално публикувано от JK Покажи съобщение
                            ти как заключи, че човека не е проверил тези неща и не разбира
                            Първо-компресора се ремонтира-сменя се само в много краен случай.Компресорите монтирани на алфите са или ротационни(които дават дефекти много рядко) или бутални Санден(които също са много здрави).От изказване от типа-компресора е за смяна ме болят зъбите.А ти щом си толкова доволен от майстора си,защо се оплакваш-нали е разбирач?
                            Last edited by victtorbg; d.m.y г., 23:09.

Comment

здравейте: аз имах същия проблем на моята алфа 146 1,6TS, и го рещих след много мъки. проблема се оказа в спукани спойки на конекторите на управляващия модул на климатроника(една кутийка в краката на пасажера закрепена за тялото на клима системата(magnet_mareli),и после спукани спойкина бутона за вклщчване на климатроника (светодиода си свети при натискане) на таблото. препоих всички спойки, и след това всичко беше ТИП-ТОП. пробвай това.
                              sigpic
                              Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                              FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Working...
                              X